Actueel

Een onafhankelijk bureau stelt dat er geen chroom-6 boven de detectiegrens is aangetroffen in slakkenmateriaal van Harsco Metals in Velsen-Noord. 

Een onafhankelijk bureau stelt dat er geen chroom-6 boven de detectiegrens is aangetroffen in slakkenmateriaal van Harsco Metals in Velsen-Noord. Eerder werd bekend dat de slakverwerker de zorgwekkende stof in geringe hoeveelheid zou uitstoten en liet direct nieuw onderzoek uitvoeren. 

NH / Dennis Mantz

NH / Dennis Mantz

Het onderzoek is in opdracht van de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied uitgevoerd. Hieruit blijkt dus dat in geen van de onderzochte monsters de stof chroom-6 is aangetoffen. Volgens de Omgevingsdienst is dit voldoende bewijs dat de schadelijke stof nergens aanwezig is bij Harsco.

Eerdere bevindingen

Het rapport dat eerder in opdracht van Harsco is opgesteld om de zeer zorgwekkende stoffen (ZZS)  te bepalen, bevatte begin juni een onverwachte uitkomst. Het rapport stelde toen dat er namelijk een zeer geringe hoeveelheid Chroom 6 is aangetroffen.

"Dit is in tegenspraak met de wetenschappelijke kennis over converterslak, namelijk dat daarin alleen Chroom 3 voorkomt (dat niet tot de ZZS behoort en onschadelijk is voor de gezondheid)", zo meldt het bedrijf destijds op haar website.

Bron: NH nieuws

Terug

 

Actueel (archief)

U heeft deze informatie nodig zodat uw werknemers gezond en veilig met gevaarlijke stoffen kunnen werken. Uw leverancier moet ervoor zorgen dat u bij elke stof het juiste VIB krijgt. Toch blijft u er zelf voor verantwoordelijk dat u de juiste VIB’s in uw administratie heeft. Als u geen VIB krijgt van uw leverancier, moet u erom vragen.

Het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu  heeft 14 stoffen toegevoegd aan de lijst van Zeer Zorgwekkende Stoffen (ZZS Zeer Zorgwekkende Stoffen).

Er zijn sterke aanwijzingen dat kleine druppeltjes (aerosöls) met het coronavirus erin zich over grotere afstand kunnen verplaatsen dan anderhalve meter. Dat kan mogelijk in gebrekkig geventileerde binnenruimtes een extra besmettingsrisico opleveren. Om je medewerkers optimaal te beschermen geven we je graag een aantal adviezen.

+31(0)541-296204 | info@blokhuisarboadvies.nl | © BLOKHUIS ARBO ADVIES - all rights reserved  |  Contact